Några viktiga leverantörer:


Mönsterkort

Cadint

www.cadint.se
leif@cadint.se
Telefon 0704-33 38 93

Är nu mer en del av Fineline men Leif Sundström verkar fortsätta i gammal fin form. Har ingen egen tillverkning men det är värt varenda krona att slippa förhandla med kineserna själv.


Elektronikkomponenter

Mouser

www.mouser.se

Kanske lite bortglömt i Sverige bredvid t ex ELFA och Farnell men är enligt mig den bästa leverantörer av komponenter i mindre kvantiteter med ett otroligt sortiment och priser som ofta slår konkurrenterna. Enda nackdelen är fakturorna som ska betalas till ett brittiskt IBAN.


Montering av kretskort

Chip&Circuit

www.chip-circuit.com
info@chip-circuit.com
Telefon 0932-240 00

Är till skillnad mot vad namnet kanske antyder ett familjeföretag med 18 anställda som under ledning av Lars Sjöblom flyttat in med sin toppmoderna utrustning i ett gammal missionshus i byn Bastuträsk i Bjurholms kommun. Bjurholm som tills för något år sedan var Sveriges minsta kommun.


Elektromekanik

RS Components

se.rs-online.com

Har det mesta en ingenjörsfirma behöver - el, elektronik, pneumatik, verktyg, plast- och metallmaterial, mätinstrument mm.


Mekanikdetaljer

Wiberger

www.wiberger.se

Kanske Sveriges bästa leverantör? Säljer standardkomponenter som rattar, fästelement, spänndetaljer mm. Har CAD-ritningar man delar med sig av utan att bråka på i princip allt.

norelem

norelem.se

Liknande sortiment som Wiberger men har en katalog på 2500 sidor med sånt som annars är väldigt svårt att få tag på. Har dessutom CAD-ritningar på på de flesta komponenterna. Kan troligen var den leverantör som flest svenska konstruktörer missat.


Mekanisk bearbetning

RP Mekaniska

Enmansfirma i halländska Veddige som drivs av verktygsmakare Rolf Paulsson. Kanske den sista personen som är bättre på att svarva än att skicka mail! Ring på telefon 0340-30920.

Holms rostfria

holmsrostfria.com

Är konstnärer när det gäller att svetsa i rostfritt men har ofta mer att göra än de hinner med.